İtalya'nın Kahve İçme Kültürü

02-11-2023 22:18
İtalya'nın Kahve İçme Kültürü

İtalya'nın Kahve İçme Kültürü

İtalya, kahve ile özdeşleşmiş ülkelerden biri ve İtalyanlar gün içerisinde farklı saatlerde kahve içmeye büyük önem veriyor. İtalya'da kahve içilen mekanlara bar denilir ve genellikle küçük ve az masalı olur. Kahve siparişi vermek için önce fiş alıp sonra baristaya istediğiniz kahveyi söylersiniz. Kahvelerini ayakta ve 2-3 yudumda içip "ciao" diyorlar.

 

İtalya'da kahve kültürü her an her yerde deneyimleyerek öğreneceğiniz bir kültür. Çünkü İtalya'da sabah ayrı öğlen ayrı akşam ayrı kahve içmek gibi bir gelenek var. Sabahları saat 11'i geçtikten sonra cappuccino bulamazsınız. İtalyanlar, cappuccinoyu yumuşak içiminden dolayı sabah kahvaltısı olarak servis ederler. Eğer espresso içmek istiyorsanız, kesinlikle süt ile sipariş veremezsiniz. Süt, sadece sabahları tüketilen bir şeydir. Öğlen veya akşam yemeklerinden sonra espresso veya macchiato tercih edilir.

 

İtalyanlar, kahveyi bir keyif aracı olarak değil, bir enerji kaynağı olarak görürler. Bu yüzden kahveleri çok sert ve yoğundur. Kahvenin tadını çıkarmak için oturup yudumlamak yerine, hızlıca içip işlerine devam ederler. Bu da İtalyan kahve kültürünün en önemli özelliklerinden biridir.

 coffee cup and espresso maker


İtalyanlar, kahvelerini genellikle moka pot adı verilen bir metal cezve ile yapıyorlar. Moka pot, iki hazneden oluşur. Alt hazneye su, üst hazneye kahve koyulur. Ocağa konulan moka pot, su kaynadıkça buhar basıncı ile kahveyi üst hazneye çeker. Böylece sert ve yoğun bir kahve elde edilir.


Moka pot ile yapılan kahve, espresso ile benzerlik gösterir. Ancak espresso, daha yüksek basınç ve sıcaklıkta yapılır. Bu nedenle moka pot ile yapılan kahve, espresso kadar krema içermez.

 

İtalyanlar, moka pot ile yaptıkları kahveyi farklı şekillerde tüketirler. Örneğin, cappuccino yapmak için kahvenin üzerine süt ve köpük eklerler. Latte yapmak için ise kahveyi daha fazla süt ile karıştırırlar. Bazı İtalyanlar da kahvelerine şeker veya çikolata eklerler.

 

İtalyan kahvesinin tadını çıkarmak için siz de evde moka pot ile deneyebilirsiniz

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.