İtalyan Kahvesinin Farklı Çeşitleri

02-11-2023 22:48
İtalyan Kahvesinin Farklı Çeşitleri

İtalyan Kahvesinin Farklı Çeşitleri


İtalyan kahvesinin farklı çeşitleri, kahvenin pişirme yöntemi, süt, köpük, şeker, krema gibi malzemelerin oranı ve sunum şekline göre değişir.

İtalya'da en yaygın olarak tüketilen kahve çeşitleri şunlardır:

- Espresso: Yüksek basınç ve sıcaklıkta suyun kahve çekirdeklerinden geçirilmesiyle elde edilen, sert ve yoğun bir kahvedir. Küçük fincanlarda servis edilir ve üzerinde krema adı verilen bir köpük tabakası bulunur.

- Cappuccino: Espresso ile süt ve köpüğün karışımıdır. Kahverengi renkte cübbe giyen Capuchin rahiplerine atfen bu ismi almıştır. Genellikle sabah kahvaltısı olarak içilir.

- Latte Macchiato: Bol sütlü bir kahvedir. Sıcak sütün üzerine espresso eklenerek yapılır. Adı, süt üzerinde espresso kahvenin yarattığı beneklere atfen verilmiştir.

 coffee milkshake with metal straw surrounded by coffee beans - latte macchiato stok fotoğraflar ve resimler


- Americano: Espresso'ya sıcak su katılarak yapılan bir filtre kahve türüdür. II. Dünya Savaşı sırasında İtalya'da bulunan Amerikan askerleri tarafından icat edilmiştir.

- Bicerin: Torino'da içilen geleneksel bir sıcak kahve çeşididir. Espresso, tam yağlı süt ve sıcak kakao karıştırıldıktan sonra yuvarlak cam bardakta servis edilir. Bicerin Piemonte dilinde 'küçük bardak' anlamına gelmektedir.

 

Bu kahve çeşitlerinin dışında daha birçok farklı İtalyan kahvesi vardır. Örneğin, Marocchino, espresso ile kakao tozu ve köpüklü sütle yapılan bir kahvedir. Ristretto ise az miktarda su ile yapılan çok sert bir espressodur. Frappè con gelato al caffè ise kahveli dondurmalı milkshakedir.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.