Fransız Kahvesi

02-11-2023 22:57
Fransız Kahvesi

Fransız Kahvesi


Fransız kahvesi, daha çok filtre kahve olarak bilinen bir kahve türüdür. Filtre kahve, öğütülmüş kahve çekirdeklerinin üzerine sıcak su dökülerek demlenmesiyle elde edilen, hafif ve aromatik bir kahvedir. Filtre kahve, büyük bardaklarda servis edilir ve genellikle süt veya krema eklenmez. Filtre kahve yapmak için genellikle Robusta çekirdekleri kullanılır ve bu çekirdekler açık veya orta kavrulur. Kahve çekirdekleri kalın öğütülür ve kağıt filtre veya French press adı verilen bir metal süzgeç ile demlenir.

 Table with various cookies, donuts, cakes, coffee cups on white background.


 

Fransız kahvesi, İtalyan kahvesinden farklı olarak daha az basınçlı ve daha az yoğun bir kahvedir. Fransızlar, kahvelerini oturarak sohbet eşliğinde tüketmeyi severler. Fransa'da en çok sert kahveler tüketilir. Fransız kahvaltıları ise çoğunlukla kruvasan ve filtre kahve eşliğinde yapılır. Fransızlar, yaz aylarında ise soğuk kahve türleri tüketirler.

 

Fransız kahvesi yapmak için French press adı verilen bir araç kullanılır. French press, bir metal süzgeç ve bir cam hazneden oluşur. Fransız kahvesi yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

- Kahve çekirdeklerini kalın bir şekilde öğütün. Bir fincan kahve için yaklaşık 7 gram kahve kullanın.

- French press'in cam haznesine öğütülmüş kahveyi koyun.

- Kaynamış suyu 45 saniye bekletin ve sonra kahvenin üzerine yavaşça dökün. Kahve ile suyun oranı 1:15 olmalıdır. Yani bir fincan kahve için 105 ml su kullanın.

- Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın ve kapağını kapatın. Süzgeci aşağıya itmeden bırakın.

- Kahvenin demlenmesi için 4 dakika bekleyin.

- Süzgeci yavaşça aşağıya doğru iterek kahveyi süzün.

- Kahveyi büyük bir bardağa dökün ve isterseniz süt veya krema ekleyin.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.