Suda Çözülebilen Granül Hazır Kahve Nasıl Üretilir?

04-10-2023 14:51
Suda Çözülebilen Granül Hazır Kahve Nasıl Üretilir?

Suda Çözülebilen Granül Hazır Kahve Nasıl Üretilir?


Suda çözülebilen granül hazır kahve, kahve çekirdeğinin özel bir işlemden geçirilerek toz veya granül haline getirilmesiyle elde edilen pratik ve ekonomik bir kahvedir. Suda çözülebilen granül hazır kahve üretiminin aşamaları şu şekildedir:

- Öncelikle taze kahve çekirdekleri kavrularak aroması ve tadı canlandırılır.

- Çekirdekler su ile demlenerek yoğunlaştırılmış kahve elde edilir.

- Konsantre farklı yöntemlerle kurutularak içerdiği tüm suyun buharlaşması sağlanır. Bu kurutma işleminin ardından öğütülen kahve granül yani zerrecikler hâline getirilerek paketlenmeye hazır olur.

 banner with mushroom coffee in green cup on wooden background. new superfood trendy healthy concept with copy space, selective focus. - kahve - i̇çecek stok fotoğraflar ve resimler


- Kurutma işleminde iki farklı yöntem kullanılabilir: Sprey kurutma veya dondurarak kurutma.

- Sprey kurutma yönteminde, kahve özü yüksek sıcaklıkta büyük bir tankın içine sprey şeklinde püskürtülür. Bu işlem sonucu elde edilen ürün un kıvamında ince bir şekle girdiği için, ekstra birkaç işlemden daha geçirilip daha kullanılabilir bir boyuta getirilir.

- Dondurarak kurutma yönteminde ise, kahve özü şok dondurucu ile anında dondurulur ve kuruma odalarına aktarılır. Bu odalarda kahve havasız ortamda ısıya maruz bırakılır. Bu işlemde ortaya çıkan buhar ayrı bir hazneye alınarak ayrıştırılır ve kalan kahve tortusu paketlenerek satışa hazır hale getirilir.

- Dondurarak kurutma yöntemi, sprey kurutmaya göre daha yüksek kalitede bir ürün elde edilmesini sağlar fakat hem daha pahalı hem de daha kompleks bir işlemdir.

 Suda çözülebilen granül hazır kahve, hem pratik hem de lezzetli bir içecek olmasının yanı sıra, kamp yaparken ya da çantanıza atıp istediğiniz zaman içebileceğiniz portatif bir üründür. Suda çözülebilen granül hazır kahve, kahve severlerin hayatını kolaylaştıran bir buluştur.

 

 cup of coffee

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.