Neden Kahve Çekirdekleri Öğütülür?

15-09-2023 14:29
Neden Kahve Çekirdekleri Öğütülür?

Neden Kahve Çekirdekleri Öğütülür?

Kahve çekirdeklerinin öğütülmesi kahvenin aromasını tadını daha iyi fark edebilmemiz için kahve çekirdekleri öğütme işleminden geçer. Hangi kahve çekirdeğinden hangi kahve yapılacaksa ona göre öğütme ölçüsü belirlenir ve öğütülür bu şekilde kahve çekirdeğinden en iyi şekilde faydalanılmış olunur. Kahve çekirdeklerini öğütülmesi işlemiyle  içiriği daha iyi ortaya çıkar ve bu sayede demleme işlemi sırasında çekirdeğin en iyi yağları ve aromalarının daha belirgin olması sağlanır sağlanır. Bu yüzden kahve çekirdeklerinin öğütülmesikahve yapımında çok önemli bir etkiye sahiptir.

Kahvenizi öğütürken yaptığınız ayar, su ile çekirdeklerin etkileşim yüzey alanını artırdığı için çok önemlidir. Coarse (iri taneli) öğütme, fine (ince) öğütmeye göre kahvenizin su ile temas yüzey alanını düşürür. Bu da demleme süresini ve suyun kahveden aldığı tatları etkiler. Eğer kahvenizi çok ince öğütürseniz, su çok fazla tat alır ve kahveniz acı olur. Eğer kahvenizi çok iri öğütürseniz, su kahveye yeterince nüfuz edemez ve sonuç olarak istenilen tat alınmaz ve kahveniz sulu olur. Bu nedenle, kahvenizden en iyi şekilde aroma almak ve daha lezzetli bir fincan kahve elde etmek için doğru öğütme boyutunu seçmeniz çok önemlidir.

 beton yüzeyi kupası ve cezve kahve kitap ve kahve değirmeni ile üstten görünüm - öğütülmüş kahve ve kahve çekirdekleri stok fotoğraflar ve resimler

 


 

Kahve öğütme boyutu, kullandığınız demleme yöntemine göre değişiklik gösterir. Genel olarak, demleme süresi ne kadar uzunsa, öğütme boyutu o kadar iri olmalıdır. Örneğin, soğuk demleme yönteminde demleme süresi 12-24 saat arasında olduğu için ekstra kaba öğütme kullanılır. French Press yönteminde ise demleme süresi 4 dakika civarında olduğu için kaba öğütme kullanılır. Chemex, Clever Damlatıcı ya da Cafe Solo gibi filtreli demleme yöntemlerinde ise demleme süresi 2-4 dakika arasında olduğu için orta öğütme kullanılır. Espresso makinesinde ise demleme süresi 20-30 saniye arasında olduğu için ince öğütme kullanılması önemlidir.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.