Modern Kahve Demleme Yöntemleri

01-11-2023 23:30
Modern Kahve Demleme Yöntemleri

Modern Kahve Demleme Yöntemleri

Kahve, dünyanın en popüler içeceklerinden biridir ve pek çok farklı şekilde demlenebilir. Demleme yöntemi, kahvenin aromasını, gövdesini, asiditesini ve lezzetini etkiler. Bazı demleme yöntemleri geleneksel, bazıları ise modern ve yenilikçidir. İşte size ilginç kahve demleme yöntemleri hakkında bazı bilgiler:

 brown ceramic vase on white paper


 

- Chemex: 1940'lı yıllarda Alman Dr Peter Schlumbohm tarafından icat edilen Chemex, üç kat ince bir filtre kullanarak kahveyi yumuşak ve saf bir şekilde demleyen bir cam sürahiye benzer. Chemex ile kahve demlemek için, filtre kağıdını sürahiye yerleştirip orta öğütülmüş kahveyi üzerine koyun. Sonra sıcak suyu yavaş yavaş dairesel hareketlerle kahvenin üzerine dökün. Su, kahve telvesini süzerek alttaki hazneye akar.

- Aeropress: 2005 yılında uçan disk üreticisi Aerobie tarafından piyasaya sürülen Aeropress, kahveyi basınç yardımıyla demleyen plastik bir silindirdir. Aeropress ile kahve demlemek için, ince öğütülmüş kahveyi silindirin içine koyun. Sonra sıcak suyu silindirin üzerine ekleyin ve karıştırın. Daha sonra pistonu aşağı doğru bastırarak suyu filtreden geçirin.

- Syphon: 19. yüzyılda icat edilen Syphon, iki cam kürenin bir metal çerçeveye bağlandığı ilginç bir alettir. Syphon ile kahve demlemek için, alttaki küreye su koyun ve ısıtın. Su kaynadığında, üstteki küreye orta öğütülmüş kahveyi ekleyin. Su buharlaştıkça üstteki küreye çıkar ve kahve ile karışır. Isıyı azalttığınızda, basınç farkı nedeniyle demlenmiş kahve alttaki küreye süzülür.

 white ceramic mug with coffee


- Cold Brew: Son yıllarda popülerlik kazanan Cold Brew, soğuk su ile uzun süre demlenen bir kahve çeşididir. Cold Brew yapmak için, iri öğütülmüş kahveyi bir sürahiye veya kavanoza koyun ve soğuk su ile doldurun. Karıştırın ve buzdolabında 12-24 saat bekletin. Daha sonra filtreden geçirerek servis yapın.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.