Misto Kahve Nedir?

24-10-2023 23:11
Misto Kahve Nedir?

Misto Kahve Nedir?

Misto kahve, filtre kahve ve sıcak sütün karışımından oluşan bir kahve çeşididir. Misto kelimesi İtalyanca'da "karışık" anlamına gelir. Misto kahvenin kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, bazı kaynaklar ilk olarak Çin'de ortaya çıktığını iddia eder. Bu kaynaklara göre, 1660 yılında Çin büyükelçisi Johan Nieuhof, sütlü kahveyi ilk deneyen kişi olmuştur. Ancak misto kahvenin bugünkü haline daha çok Viyana ve Fransa'da ulaştığı söylenebilir. Viyana'da bir Polonyalı kafe sahibi, süt ve kahve kombinasyonunu ilk sunan kişi olarak bilinir. Fransa'da ise 17. yüzyılda "cafe au lait" adıyla tanınan misto kahve, aristokratların mektuplarında bahsedilmiştir. Günümüzde ise misto kahve, dünyanın birçok yerinde popüler bir içecek olarak tüketilmektedir.

Caffe misto ya da cafe au lait olarak da bilinen bu kahve, filtre kahvenin lezzetini daha yumuşak ve daha az asidik hale getirir. Latteye benzese de, latte espresso ile yapılırken, misto filtre kahve ile yapılır. Misto kahvenin üstünde genellikle bir miktar köpük bulunur. Bu, sütün ısıtılması veya buharda pişirilmesi ile oluşur.

 cappuccino with croissant - cofe au lait stok fotoğraflar ve resimler


Misto kahvenin faydaları arasında şunlar sayılabilir:

- Evde yapımı oldukça kolaydır.

- Filtre kahvenin sütlü bir versiyonu olduğu için bir porsiyon misto kahvedeki kafein miktarı, bir porsiyon filtre kahveden alınan kafein miktarından daha azdır.

- Latte’ye göre daha fazla kafein içerdiğinden daha ayıltıcıdır.

- Badem sütü ya da laktozsuz süt gibi farklı tarifler denenebilir.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.