Luwak Kahvesi

30-10-2023 15:47
Luwak Kahvesi

Luwak Kahvesi

Luwak kahvesi, Güneydoğu Asya'da yetişen ve civet kedisi adı verilen hayvanların yediği kahve çekirdeklerinin dışkılarından elde edilen bir kahvedir. Luwak kahvesinin ana vatanı Endonezya'dır. Endonezya'nın Bali, Sumatra, Sulawesi ve Cava gibi çeşitli adalarında üretilmektedir. Luwak kahvesi, ayrıca Filipinler ve Doğu Timor'da da üretilmektedir. Luwak kahvesinin yıllık üretimi ise 200-260 kg arasında değişmektedir.

Luwak kahvesi hakkında bildiklerim şunlardır:

- Luwak kahvesi, Güneydoğu Asya'da yetişen ve civet kedisi adı verilen hayvanların yediği kahve çekirdeklerinin dışkılarından elde edilen bir kahvedir.

- Luwak kahvesi, dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesi olarak bilinir. Fiyatı ortalama 350 ila 500 Euro arasında değişir.

- Luwak kahvesinin tadı, diğer kahvelere göre daha yumuşak, daha hafif ve çikolata aromalıdır. Ayrıca daha düşük asitlik ve kafein seviyelerine sahiptir.

- Luwak kahvesinin faydaları arasında antioksidan, uyanıklık artırıcı, kaygı azaltıcı, ruh halini iyileştirici, iltihaplanmayı önleyici, sindirimi kolaylaştırıcı ve diş sağlığını koruyucu etkileri sayılabilir.

- Luwak kahvesinin üretimi, hayvan hakları savunucuları tarafından eleştirilmektedir. Çünkü civet kedileri doğal ortamlarından alınıp küçük kafeslere konulmakta ve zorla beslenmektedir. Bu durum hem hayvanların hem de kahvenin kalitesini olumsuz etkilemektedir.

 hot americano coffee on an old wooden table.. a cup of coffee on a plate. americano black coffee. coffee cup on wooden floor afternoon is the best time to drink coffee. - coffee stok fotoğraflar ve resimler


 

Civit kedisi, luwak kahvesi yemez, sadece kahve kirazlarını yer. Kahve kirazlarının etli kısmını sindirirken, çekirdeklerini sindiremez ve dışkısıyla birlikte atar. Bu çekirdekler daha sonra luwak kahvesi yapmak için toplanır ve işlenir.

Civit kedisi, kahve kirazlarını yediği için, sindirim sistemindeki enzimler kahve çekirdeklerinde bazı kimyasal değişikliklere neden olur. Bu değişiklikler, kahve çekirdeklerindeki proteinleri parçalar ve kahvenin daha az acı ve daha aromatik olmasını sağlar.

Civit kedisi, kahve kirazlarını seçerken çok seçici davranır ve sadece en olgun ve en lezzetli olanları yer. Bu da luwak kahvesinin kalitesini artırır. Luwak kahvesi, dünyanın en pahalı ve en nadir kahvelerinden biridir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.