Kahve Üzerine Yapılan Dünya Rekorları

13-11-2023 00:24
Kahve Üzerine Yapılan Dünya Rekorları

Kahve Üzerine Yapılan Dünya Rekorları

- Dünyanın en büyük kahve fincanı, Haziran 2019'da Kolombiya'nın Chinchina kentindeki Bolivar Park'a kuruldu. Fincan 22,7 bin litre kahve içeriyordu.

- Bir saatte en fazla espressoyu yapan baristalar, İtalyan Gianni Cocco ve Danilo Torres oldu. Milano'daki Rho Fuarı'nda 623 fincan demlediler.

- Dünyanın en büyük kahve çekirdeği mozaiği, Arnavut sanatçı Samir Strati tarafından yapıldı. Çalışmada bir milyondan fazla tahıl kullanıldı.

- Dünyanın en büyük kahve resmi, Kıbrıslı sanatçı Alex Dzagigyan tarafından boyandı. Resim 158,37 metrekarelik bir alana sahipti.

- Dünyanın en büyük kahve makinesi, 2015 yılında İtalya'nın Udine kentinde kuruldu. Makine 18 metre uzunluğunda, 9 metre yüksekliğinde ve 7,5 ton ağırlığındaydı. Makine, bir saatte 18 bin fincan kahve yapabiliyordu.

 Damla kahve yapıyorum. Kahve kavrulmuş fasulye, makarna, çikolata ile kahverengi arka plan üzerinde fincan cam şişe taze kahve dökme El. Şık görüntü. Alternatif kahve demleme stok fotoğrafı

 


- Dünyanın en uzun kahve zinciri, 2014 yılında Ukrayna'nın Kiev kentinde oluşturuldu. 12 bin 874 kişi, ellerindeki kahve fincanlarını birbirine bağlayarak 3,6 kilometrelik bir zincir yaptılar.

- Dünyanın en büyük kahve dövmesi, 2012 yılında ABD'nin Los Angeles kentinde yapıldı. Sanatçı Michael Aaron Williams, 3 bin 604 kahve filtresini boyayarak bir duvara yapıştırdı. Dövme, 111,5 metrekarelik bir alana sahipti.

- Dünyanın en büyük kahve kupası koleksiyonu, 2013 yılında Almanya'nın Essen kentinde sergilendi. Bir kahve tutkunu olan Jens Veerbeck, 6 bin 117 adet kahve kupasını bir araya getirdi.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.