Kahve Hakkında Az Bilinenler

15-09-2023 14:19
Kahve Hakkında Az Bilinenler

Kahve Hakkında Az Bilinenler

Kahve hakkında az bilinenler, kahvenin tarihi, üretimi, çeşitleri ve sağlık etkileri ile ilgili ilginç ve bilgilendirici bilgileri bu yazımda anlatmak istiyorum. İşte kahve hakkında az bilinenlerden bazıları:

- Kahve aslında çekirdek değildir. Kahve, kiraza benzeyen bir meyvenin içinde bulunan tohumlardır. Bu tohumlar, meyvenin etli kısmından ayrıldıktan sonra kurutulur, kavrulur ve öğütülür. Tohumlar iki yarım şeklinde olduğu için çekirdek gibi görünürler.

- En iyi kahve yoğunluğunu tam yağlı süt gerçekleştirir. Sütün yağ içeriğinin fazla olması köpük kalitesini de arttırır. Tam yağlı süt, daha zengin ve kremsi bir köpük oluştururken, yağsız süt daha hafif ve havadar bir köpük verir. Bu nedenle, latte gibi süt köpüklü kahveler yapmak için tam yağlı süt tercih etmek her zaman en iyi tercih olacaktır.

 Sıcak latte sanat üzerinde ahşap masa kahve bir fincan


- Espresso farklı bir kahve çekirdeği türü değildir. Espresso, kahvenin demlenme yöntemine verilen bir isimdir. Espresso yapmak için herhangi bir kahve çekirdeği kullanılabilir. Espresso, sıcak suyun yüksek basınçla çok ince öğütülmüş kahve tozundan geçirilmesiyle elde edilen yoğun ve köpüklü bir kahvedir.

 Coffee with milk stok fotoğrafı


- Kafeinsiz kahvelerde de az miktarda kafein vardır ve bu oran %1-2’yi geçmez. Kafeinsizleştirme işlemi sırasında kahvedeki kafeinin büyük bir kısmı alınır, ancak kahvenin az bir miktarı kalır.

-Bilinenin aksine kahveile alınan az miktarda kafein su kaybına yol açmaz. Kafeinin idrar söktürücü bir etkisi olduğu doğrudur, ancak bu etki çok fazla miktarda alındığında bu durum gerçekleşir. Günde 3-4 fincan kadar içilen normal miktarda kahve, vücuttaki su dengesini bozmaz. Aksine, kahve de bir sıvı olduğu için vücudun günlük sıvı ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.