Jamaika Blue Mountain Kahvesi İle Beraberinde Gelen Eşsiz Lezzet

30-08-2023 08:57
Jamaika Blue Mountain Kahvesi İle Beraberinde Gelen Eşsiz Lezzet

Jamaika Blue Mountain Kahvesi İle Beraberinde Gelen Eşsiz Lezzet

 Jamaika Blue Mountain kahvesi, Jamaika’nın Mavi Dağları’nda yetişen bir kahvedir ve 1728 yılında tanınmıştır. Jamaika Blue Mountain kahvesi, güneybatı Etiyopya’da kökeni olan Typica adlı kahve çekirdeğinin bir Arabica çeşididir. Blue Mountain kahveleri, hafif lezzetleri ve acılı ekşiliği ile bilinir.

Jamaika Blue Mountain kahvesi, yalnızca Jamaika Tarım Ürünleri Düzenleme Kurumu tarafından sertifikalandırılan kahveye bu etiketi kullanma izni veren küresel olarak korunan bir sertifika markasıdır. Bu marka, Jamaika’nın Mavi Dağ bölgesinde tanınmış bir yetiştirme bölgesinden gelen kahveden oluşur ve yetiştirilmesi Jamaika Kahve Endüstri Kurulunun kontrolünde üretilir. Mavi Dağlar genellikle güneyde Kingston ile kuzeyde Port Antonio arasında yer alır. 2.256 metre (7.402 ft) yükseliğe ulaşan bu dağlar, Karayipler’deki en yüksek dağlardan bazılarıdır. Bölgenin iklimi serin ve sisli, yağış miktarı yüksektir. Toprak zengin ve drenajı mükemmeldir. Bu iklim ve toprak, kahve için ideal olarak kabul edilir.

 Güneşli yaz gününde bulanık orman arka plan üzerinde pencere üzerinde kahve ve cep telefonu fincan. Ücretsiz kopya alanı. stok fotoğrafı


 Jamaika Blue Mountain kahvesi, dünyanın en pahalı ve en nadir kahvelerindendir. Bu kahvenin yıllık üretimi yaklaşık 4.000 ton civarındadır. Bu kahvenin büyük bir bölümü Japonya’ya ihraç edilir. Özel bir demleme yöntemi olan "French press” ile demlenirse Jamaika Blue Mountain kahvesi daha iyi bir tat elde edilebilir. Bu yöntem, kahve çekirdeklerinin sıcak su ile tamamen temas etmesini sağlanır ve böylece aromalası daha belirgin hale gelir.

 Kız, Içme, Çay, Kahve Fincanı


Jamaika Blue Montain kahvesi kahve severlerin tercihi olmanın yanı sıra özel deneyim arayanların favorisidir. Bu nadide kahve çeşidş özel üretim yöntemiyle sınırlı olduğu için özellikle kıymetlidir. En taze ve saf haliyle keyif almak için tercihinizi Jamaika Blue Montain kahvesinden yana kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.