French Press de Kahve Nasıl Yapılır?

12-09-2018 19:13
French Press de Kahve Nasıl Yapılır?

French Press de Kahve Nasıl Yapılır?

Rivayete göre Fransızların 1850 yıllarda kahve demlemek için, kullanmış oldukları metal formda olan kahve demleme ekipmanı olarak bilinir. Tarihçesinde her ne kadar Fransızların icat etmiş olduğu bir ekipman olduğu söylense de, başka bir iddia ya  göre french press İtalyanlara ait olduğu da, İtalyanlar tarafından söylenir.


French press popülerliği artınca, İtalyan olan Attillio Calimani tarafından patenti 1929 yılında alınmış. Sonraki zaman diliminde ise yine İtalyan olan Faliero Bondanin tarafından mevcut olan metal tasarımı revize edilip cam model halinde piyasaya sürülmüş. 


Günümüzde kullanılan french press modelleri, filtre kahve makinesinin olmadığı alanlarda şık tasarımları ile kendine kolay yer bulmaktadır.


Öğütme İşlemi

French Press ile kahve demlerken, kahvenizi filtre kahve makinesi öğütme tipinden bir tik kalın öğütmeniz öneririz.


Demleme İşlemi

Kahve demleme işleminden önce french pressinizi ısıtmak için sıcak su ile çalkalayınız. Daha sonra bir kişilik kahve yapmak için, 12-13 gram kahve ve yaklaşık 200 ml sıcak suyunuzu  hazırlayınız. 

Ölçüyü artırmak için belirtmiş olduğumuz miktarı orantılı olacak şekilde arttırabilirsiniz. Öğütülmüş olan kahveyi french presse koyduktan sonra, sıcak suyunuzun  % 10 unu ilave edip blooming ( kahve çekirdeğinde bulunan CO2’maddesinin kahveden uzaklaşması) işlemi için bir kaç saniye bekledikten sonra geri kalan suyu ilave edip 3- 4 dakika bekledikten sonra, yavaş yavaş aşağıya doğru metal filtresini presleyiniz. Bu işlem sonrası kahvenizi fincanınıza servis edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.