Dünyanın En İyi Kahve Üreticisi Ülkeleri

03-09-2023 13:14
Dünyanın En İyi Kahve Üreticisi Ülkeleri

Dünyanın En Çok Kahve Üreticisi Ülkeleri

Dünyanın en iyi kahve üreticileri arasında yer alan ülkeler Kahve yetiştirmek için uygun iklim ve altyapısı vardır. Dünyada her yıl 9 milyar kilogramdan fazla kahve üretiliyor. Kahve üretimi, arabika ve robusta olmak üzere iki ana çeşide göre değerlendirilir. Arabika, daha yumuşak ve aromatik bir kahve sunarken, robusta daha acı ve kafeinli bir kahve profilini oluşturur. Bazı ülkelerde de hem arabika hem de robusta yetişebilmektedir.

Dünyanın en iyi kahve üreticisi ülkelerinden bazıları şunlardır:

Brezilya: Brezilya, dünyanın en büyük kahve üreticisidir. Dünya kahve üretiminin yaklaşık 1/3’ni karşılar. Brezilya kahvesinin %69’u arabika, %31’i robusta dan oluşur. Brezilya’nın doğu tarafındaki bölgeler arabika için ana yetiştirmek için daha uygun bölgeleri iken Rondônia eyaleti robusta üretimi için önemli bir bölge haline gelmiştir.

 Kahve toplayıcı göstermek kırmızı kiraz stok fotoğrafı


Vietnam: Vietnam, dünyanın ikinci büyük kahve üreticisidir. Dünya kahve üretiminin %17’sini oluşturmaktadır. Vietnam’ın kahvesinin %95’i robusta, %5’i arabika. Kahve yetiştirme ülkenin tüm bölgelerinde gerçekleştirilir. Bu ülkede Robusta güneyde, arabika ise kuzeyde daha çok yetişir.

Kolombiya: Kolombiya, dünyanın üçüncü büyük kahve üreticisidir. Dünya kahve üretiminin %8’ini sağlar. Kolombiya sadece arabika çeşidini yetiştirir coğrafik ve iklimsel şartlardan dolayı hatta dünyanın ikinci en büyük arabika üreticisidir. Kolombiya’nın alt yarısında arabica kahvesi yetiştirilir.

Endonezya: Endonezya, dünyanın dördüncü büyük kahve üreticisidir. Dünya kahve üretiminin %7’sini destekler. Endonezya kahvesinin %75’i robusta, %25’i arabika dan oluşmaktadır. Bu kahvelerin yetiştirme bölgeleri Sumatra, Java, Sulawesi ve Bali gibi adalarda yer alır.

 Processing coffee beans in a coffee farm. stok fotoğrafı


Etiyopya: Etiyopya, dünyanın beşinci büyük kahve üreticisidir. Dünya kahve üretiminin %4’ünü karşılar. Etiyopya sadece arabika kahve çeşidini yetiştirmektedir. Yetiştirme bölgeleri Etiyopya’nın güneybatısında ve doğusunda yer alır.

Guatemala: Guatemala, dünyanın dokuzuncu büyük kahve üreticisidir. Dünya kahve üretiminin %2’sini karşılar. Guatemala’nın kahvesinin %98’i arabika, %2’si robusta dan oluşur. Yetiştirme bölgeleri Guatemala’nın merkezi ve güneyindedir.

 Kahve Kupası kahve çekirdekleri stok fotoğrafı


Kahvenin tadı, yetiştiği bölgenin toprak, iklim ve rakım gibi faktörlerine bağlı olarak değişir. Farklı tat profillerine sahip olan kahveleri deneyerek sizin için en iyi olanı bulabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.