Cappuccino: İtalyan Kahve Kültürünün Enfes Yansıması

25-08-2023 22:01
Cappuccino: İtalyan Kahve Kültürünün Enfes Yansıması

 Cappuccino: İtalyan Kahve Kültürünün Enfes Yansıması

 

Cappuccino, günün her saatinde içilebilen kökeni italya’ya dayanan  lezzetli ve yumuşak bir kahve çeşididir. Cappuccino ismi italya’da ki rahiplerin capuchin adı verdikleri cübbelerinin rengini andırdığı için bu ismi vermişlerdir. Cappuccino ecpresso, süt ve süt köpüğünün birleşimiyle oluşur.

İçimi yumuşak olan cappuccino hazırlarken ilk önce ecpresso hazırlanır. Bunu için her fincan başına 8 gram öğütülmüş kahve kullanılır. Öğütülmüş kahve portalif adı veilen bir aparata konulur ve ecpresso makinesine yerleştirilir. Portafilter, espresso makinesine takılır ve su ile birleştirilir. Su, kahve ile temas ettiğinde fincanlara süzülür. Her bir fincana 30 mililitre espresso akıtılır.

cappuccino kahve - cappuccino stok fotoğraflar ve resimler

 

Espresso hazırlandıktan sonra, süt köpürtme işlemine geçilir. Cappuccino için soğuk süt kullanılır. Süt, buhar çubuğu vasıtasıyla 70 santigrat dereceye kadar ısıtılır. Sütün üzerinde 2 ila 3 cm kalınlığında köpük oluşması gerekir. Köpürtme işlemi sırasında sütün hacmi yüzde 50 artar. Süt köpüğü eşit dağılması için başka bir cezveye aktarılır.

latte coffee on wooden table - cappuccino stok fotoğraflar ve resimler

 

Cappuccino servis edilmeye hazır olduğunda, fincanlara önce espresso sonra sıcak süt ve en son olarak da süt köpüğü konulur. Cappuccino hazırlarken espresso, süt ve süt köpüğünün eşit miktarda kullanılmaası önemlidir. Cappuccino’nun üzerine isteğe bağlı olarak tarçın, kakao veya fındık tozu serpilebilir. Cappuccino’nun sıcaklığının korunması için önceden ısıtılmış bardaklar kullanılabilir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.