Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi

09-11-2023 22:35
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi


Türk kahvesinin köpüklü olmasının temel sebebi, kahve çekirdeklerinin çok ince öğütülmesidir. Kahve çekirdekleri öğütüldüğünde, içlerindeki karbondioksit gazı açığa çıkar. Bu gaz, kahve pişerken su ile karışarak köpük oluşturur. Türk kahvesinin köpüklü olması için, kahvenin taze, suyun soğuk ve cezvenin kaliteli olması da önemlidir. Kahveyi çok yüksek ateşte pişirmek, kaynatmak veya karıştırmak ise köpüğün azalmasına neden olur.

 

delicious turkish coffee - köpüklü türk kahvesi stok fotoğraflar ve resimler

 

-Türk kahvesi hazırlarken kahvenizin taze ve ince öğütülmüş olmasına özen gösterin. Eğer mümkünse, kahve çekirdeklerini kendiniz kavurun ve öğütün.

- Cezvenizin bakır olması kahvenizin lezzetini artıracaktır. Cezvenin geniş ağızlı ve uzun saplı olması da köpük oluşumunu kolaylaştıracaktır.

- Su olarak mutlaka temiz ve soğuk içme suyu kullanın. Musluk suyu kahvenizin tadını bozabilir. Su miktarını fincanla ölçün ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

- Türk kahvesi hazırlarken şeker miktarını isteğinize göre ayarlayın.

- Kahve, su ve şekeri cezveye koyun ve iyice karıştırın. Daha sonra cezveyi kısık ateşe yerleştirin ve asla karıştırmayın. Hızlı pişirmek köpüğünüzü azaltacaktır.

- Kahve kaynamaya başladığında, oluşan köpüğü fincanlara eşit şekilde paylaştırın. Cezveyi tekrar ocağa koyun ve bir taşım daha kaynatın. Sonra kalan kahveyi fincanlara doldurun.

- Fincanlara yavaşça ve kenardan dökerken köpüğü korumaya çalışın. Kahvenizi sıcak olarak servis edin.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.