Barista nedir?

23-09-2018 15:11
Barista nedir?

Barista nedir?

Son dönemlerde sıkça duyduğumuz bir kelime; Barista eğitimleri, olabilmek, Barista sertifikaları gibi sıkça duymuş olduğumuz bu kelimelerin tam olarak ne anlama geldiğini bir çok kişi bilmiyor.  Barista kelimesinin ise, kahve ile alakalı olduğunu bir çoğumuz biliyoruz. Peki barista ne demek?

 

Barista İtalyanca kökenli bir kelimedir. Barista, kahve kültürünün ana vatanı olarak bilinen İtalya da kahveyi hazırlayan ve sunan kişiye denir.

Barista aslında barmen gibi içecek hazırlayan biridir. Barista’nın, Barmenden farkı ise farklı çeşitlerde kahveler hazırlayabiliyor olmasıdır.

 

Barista nedir ve ne iş yapar?

Barista kahve çekirdeklerinin niteliğini bilen, kahve makinelerini kullanmayı bilen, ayrıca kahve makinelerinin küçük arızalarını gidermeyi ve bakımını yapabilen biri olmalıdır.  Barista sadece kahve yapabilen değil, aynı zamanda  kahve ile yapılabilen farklı soft içeceklerde hazırlayabilmelidir.

 

Bir barista ne kadar iyi kahve yaparsa yapsın, iyi kahve yapımı kadar iyi sunumda yapabilmelidir. Kahve yapımı ve sunumu bir paralelde olmalıdır. Sunum başarılı fakat kahve tadı kötüyse bu hoş görüntü kahveyi tadana kadardır. Dolayısıyla barista bu iki önemli unsuru mutlaka göz önünde bulundurmalıdır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.