Arabica Ve Robusta Arasındaki Fark

30-10-2023 16:13
Arabica Ve Robusta Arasındaki Fark

Arabica Ve Robusta Arasındaki Fark

Arabica ve Robusta arasındaki fark, kahve çekirdeklerinin özellikleri, lezzetleri, yetiştirme koşulları ve kafein oranları ile ilgilidir. Bazı farkları şöyle sıralayabiliriz:

- Arabica çekirdekleri oval, Robusta çekirdekleri ise dairesel bir görünüme sahiptir.

- Arabica kahvesi daha yumuşak, tatlı ve aromatik bir tada sahiptir. Çikolata ve şeker notaları içerir. Robusta kahvesi ise daha sert, acı ve kalın bir tada sahiptir.

 sıcak latte kahve kafede tutuyor - kahve görseli stok fotoğraflar ve resimler


- Arabica kahvesi yüksek rakımlarda, serin ve nemli iklimlerde yetişir. Hastalıklara ve zararlılara karşı hassastır. Robusta kahvesi ise alçak rakımlarda, sıcak ve kurak iklimlerde yetişir. Hastalıklara ve zararlılara karşı dayanıklıdır.

- Arabica kahvesi Robusta kahvesinden daha az kafein içerir. Bir fincan Arabica kahvesinde yaklaşık 80-100 mg kafein bulunurken, bir fincan Robusta kahvesinde yaklaşık 150-200 mg kafein bulunur.

- Arabica kahvesi Robusta kahvesinden daha pahalıdır. Yetiştirilmesi daha zor olduğu için, dünya kahve üretiminin yaklaşık %75'ini oluşturur. Robusta kahvesi ise daha ucuzdur. Yetiştirilmesi daha kolay olduğu için, dünya kahve üretiminin yaklaşık %25'ini oluşturur.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.