Aeropress Hakkında Merak Edilenler

01-11-2023 23:43
Aeropress Hakkında Merak Edilenler

Aeropress Hakkında Merak Edilenler

Aeropress, kahveyi basınç yardımıyla demleyen plastik bir silindirdir. Kahveyi ve suyu silindirin içine koyun, karıştırın ve pistonu aşağı doğru bastırarak kahvenizi filtreden geçirin.Aeropress ile espresso tarzı, filtre kahve veya cold brew gibi farklı çeşitlerde kahve yapabilirsiniz.

Aeropress ile kahve yapmak zor değildir. Aksine, aeropress kullanımı oldukça kolay ve pratiktir. Ayrıca, aeropress hafif ve taşınabilir bir araçtır, bu nedenle seyahat ederken veya kamp yaparken kullanmak için idealdir.

Aeropress ile kahve demlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

    - Kahvenizi ince bir şekilde öğütün.Aeropress'in içinden çıkan kaşığı tepeleme doldurduğunuzda yaklaşık 17 gram kahve elde edeceksiniz.

    - Aeropress'i kupanızın üzerine koyun, filtreyi yerleştirip biraz sıcak su dökerek hem makineyi ısıtın hem de filtre kağıdın tadından kurtulun. Sonra kupanın içindeki suyu boşaltın.

    - Kahveyi aeropress'in içine yerleştirin. Sıcak suyu dökmeye başlarken zamanlayıcıyı çalıştırın. 10 saniye boyunca tüm kahve taneciklerini ıslatın. En üst seviyeye kadar doldurup kaşıkla karıştırın.

    - Pistonu üstüne yerleştirip demlemeye bırakın. Kronometre 1:15'i gösterdiğinde pistonu çıkarıp bir kere daha karıştırın. Şimdi tekrar pistonu takın ve bastırın. 1:30'u gösterdiğinde kahveniz hazır.

 

 cup of coffee


Aeropress demleme yönteminde kullanılan kahve çekirdeklerin özellikleri şunlardır:

- Aeropress ile kahve demlemek için, genellikle orta ya da orta-koyu kavrulmuş çekirdekler kullanılmalıdır. Bu çekirdekler, kahvedeki aromaları ve yağları artırmak, kahveyi istenmeyen gazlardan arındırmak ve ağız buruşturan tadı önlemek için uygundur.

- Aeropress ile espresso tarzı bir kahve yapmak isterseniz, koyu kavrulmuş kahve çekirdeklerini tercih edebilirsiniz. Bu çekirdekler, espressoya daha yakın bir tat elde etmenizi sağlar. Kahveyi hazır öğütülmüş olarak da satın alabilirsiniz, ancak en taze seçenek, çekirdekleri demlemeden hemen önce öğütmenizdir.

- Aeropress ile filtre kahve yapmak isterseniz, yüksek kaliteli Arabica çekirdekleri kullanabilirsiniz. Bu çekirdekler daha tatlı bir aromaya sahiptir. Kahveyi ince bir şekilde öğütmeniz, filtre kahvenin lezzetini artıracaktır.

 

Aeropress'in avantajları şunlardır:

- Aeropress, filtre ve espresso kahveyi rahatlıkla demleyerek farklı aromalara kavuşmanıza katkı sağlar.

- Aeropress, hafif ağırlığı sayesinde çantanızda taşıyarak gün içerisinde tüketim gerçekleştirebilirsiniz.

- Aeropress, basınç yardımıyla kahveyi demlediği için daha az asidik, daha gövdeli ve daha zengin bir kahve elde etmenizi sağlar.

- Aeropress, kullanımı kolay ve temizliği pratik bir alettir. Sadece pistonu aşağı doğru bastırarak filtreden geçirdiğiniz kahveyi bardağınıza alabilirsiniz. Sonra da pistonu ters çevirerek filtreyi ve telvesini atabilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.